Kategorier
Recept

Rostad brysselkål med balsamvinäger

Detta är ett gott alternativ till vanlig kokt brysselkål. Enkelt att göra och gott.
Receptet beror så klart på hur mycket brysselkål du använder.

Ingredienser:

  • Brysselkål
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Balsamvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela brysselkålen på hälften
  3. Lägg brysselkålen i en bunke.
  4. Häll på lite olivolja. Det ska räcka till att fukta brysselkålen.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Häll på balsamvinäger. Hellre för lite än för mycket. Börja med 1-2 tsk.
  7. Lägg brysselkållen i ugnssäker form. Lägg dem med snittytan nedåt.
  8. Ställ in formen i 15 min.
  9. Ta ut och vänd på brysselkålen.
  10. In med formen igen i ytterligare 15 min.
Rostad brysselkål med Balsamvinäger

Gott till kött, men funkar nog till det mesta. Jag har serverat det till lax och det gick hem där med.