Detta är ett gott alternativ till vanlig kokt brysselkål. Enkelt att göra och gott.
Receptet beror så klart på hur mycket brysselkål du använder.
Ingredienser:
- Brysselkål
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- Balsamvinäger
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela brysselkålen på hälften
- Lägg brysselkålen i en bunke.
- Häll på lite olivolja. Det ska räcka till att fukta brysselkålen.
- Salta och peppra efter smak.
- Häll på balsamvinäger. Hellre för lite än för mycket. Börja med 1-2 tsk.
- Lägg brysselkållen i ugnssäker form. Lägg dem med snittytan nedåt.
- Ställ in formen i 15 min.
- Ta ut och vänd på brysselkålen.
- In med formen igen i ytterligare 15 min.

Gott till kött, men funkar nog till det mesta. Jag har serverat det till lax och det gick hem där med.