Kategorier
Recept

Asiatisk vitkålssallad

1/2 vitkålshuvud
1 msk salt
Dressing:

  • 1 dl risvinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 1 nypa chiliflakes

Gör så här:

  1. Strimla vitkålen fint
  2. lägg i en bunke
  3. Blanda vitkålsstrimlorna med salt och låt stå ett par timmar
  4. Spola av vitkålen med kallt vatten
  5. Koka samman dressingen under omrörning
  6. Häll över den varma dressingen över vitkålen
  7. Blanda väl
  8. Lägg över i en glasburk eller plastburk med lock
  9. Ställ i kylen någon timme innan du serverar vitkålssalladen

Vitkålssalladen håller en till två veckor i kylskåp.

Asiatisk vitkålssallad
Asiatisk vitkålssallad
Asiatisk vitkålssallad
Asiatisk vitkålssallad