Treveckorssallad av vitkål

Denna sallad är så god och blir bara godare och godare desto längre den står. Men överdriv inte… Tre veckor räcker att den står i kylskåpet. Om den nu räcker så länge. 🙂

Ingrdienser

1 kg vitkål
3 st morötter
1 st paprika
1 st purjolök

Dressing

  • 1 tsk salt
  • 1 dl matolja eller rapsolja
  • 1 dl vinäger
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salladskrydda tex italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint.
  2. Grovriv morötterna
  3. Tunna skivor av paprikan
  4. Skär purjolöken tunt
  5. Lägg allt i en bunke
  6. Koka upp alla ingredienserna som är till dressingen
  7. Häll den kokande dressingen över allt i bunken
  8. Rör om väl
  9. Lägg allt i en glasburk eller plastburk
  10. Ställ i kylskåpet minst ett dygn innan du njuter av salladen

Vitkålsallad

Vitkålssallad2013-03-09 12.56.52

About Roger