Rogers Filmjölksbröd

Just denna gången hade jag i rivna morötter. Samt allt i en stor form istället för två små.
Men det är bara att experimentera med innehåll.
Jag brukar slänga i oliver, både svarta och gröna, utan kärnor!

Detta är ett bröd som jag varierar i oändlighet. Ta de fröer, gryn som du har hemma och tycker om. Händer jag tar annat mjöl också än det som står i receptet, men helst inte bara vetemjöl. Lite struktur behövs på brödet.
Ingredienser
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl valfria nötter, frön, eller vad du vill.
  • 0,5 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl olivolja (eller valfri olja)
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 liter filmjölk
Gör så här
  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke.
  2. Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet.
  3. Häll smeten i smorda avlånga formar.
  4. Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 100 minuter.
  5. (Under tiden bröden gräddas blir de mörkare och mörkare. Färgen kommer från den mörka sirapen. När de är klara ska de vara riktigt mörka.)
  6. Låt bröden stå några minuter i formarna och stjälp sedan upp dem på galler. Lägg över en bakhandduk och låt svalna ytterligare.
  

 

About Roger