Kimchi – Inlagd och syrad salladskål

Kimchi blev jag bjuden på hemma hos en god vän. Det har en stark doft och smak och är gott som tillbehör. Jag tror det kommer från det koreanska köket.

Ingredienser

  • 500 gram kinakål
  • 500 gram rättika
  • 1 st morot/morötter
  • 1 st vitlöksklyftor,pressade
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 msk salt
  • 75 dl vatten
  • 1 tsk koreansk chilipeppar

Gör så här

  1. Skär kinakålsbladen i mindre bitar. Skär rättikan och moroten i tunna skivor.
  2. Blanda alla ingredienser med hjälp av två trägafflar i en stor bunke.
  3. Packa blandningen hårt i en kruka och lägg på ett tätt lock.
  4. Ställ kålen att mogna i 2-3 dygn i rumstemperatur (den kortare tiden i varm sommartemperatur).
  5. Förvara färdig kål i kylskåp.
  6. Lägg upp i småskålar till servering

 

About Roger