Halvmörkt filmjölksbröd

Detta filmjölksbröd har jag bakat en hel del. Ett gott bröd som är halvmörkt. Lite sött i sin smak. Till och min son äter detta bröd, och han är allergiskt mot mörkt bröd. 🙂
Du kan med fördel experimentera med lite olika mjölsorter. Även ljus sirap.

Testa, ha kul och baka gott bröd. 🙂

Ingredienser
  • 1 liter filmjölk
  • 1 kg rågsikt
  • 3 dl mörk sirap
  • 4 tsk bikabonat
  • 2 tsk bakpulver
Gör så här
  1. Häll upp filen i en bunke, gärna stor.
  2. Blanda i sirapen. Rör tills det blandat sig väl
  3. Tillsätt de övriga ingredienserna.
  4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  5. Sätt in långpannan i kall ugn.
  6. Sätt därefter på ugnen och grädda i 150 grader i 1 timme.
  7. Ta ut bröden och låt dem svalna.
  8. Skär till 3 bröd.

Tänk på att inte sätta på ugnen innan. Brödet ska sättas in i en kall ugn.

 

About Roger