Frukostmuffins med ägg och bacon

Detta är gott, mättande, mäktigt och enkelt att göra. Kul rätt att bjuda på också.

Ingredienser
  • 3 msk smör
  • 6-8 skivor ”rostebröd”
  • 6 skivor bacon
  • 6 ägg
  • Salt
  • Peppar
Gör så här
  1. Sätt på ungen på 200 grader
  2. Smöra 6 st muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Tryck ner en brödskiva i varje muffinsform. Använd de 2 extra skivorna till att täcka till eventuella hål.
  4. Stek baconskivorna så de är lite mer än medium. Ca 4 min. De kommer fortsätta stekas i ugnen.
  5. Lägg en baconskiva över varje brödmuffins.
  6. Knäck ett ägg över varje brödmuffins.
  7. Salta och peppra
  8. Grädda i ugnen ca 20-25 min eller tills ägget är klart.
  9. Du kan eventuellt behöva en liten kniv för att få loss brödet ur muffinsformen.
  10. Servera direkt.

  

About Roger