Ciabatta

Dessa bullar påminner mycket om ciabatta. Men de har inte riktigt lika lång jästid som ett ciabatta så kanske en liten fuskciabatta. Men en god sådan 🙂

Ingredienser

  • 5 dl  vatten, fingervarmt
  • 1 dl  mjölk
  • 25 gram  jäst
  • 2 tsk  salt
  • 1 msk  honung
  • 12,5 dl  vetemjöl, + mjöl till utbakning

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke
  2. Tillsätt lite av det fingervarma vattnet och läs upp jästen i det
  3. Häll på resten av vattnet och mjölken
  4. Tillsätt saltet
  5. Lägg i honungen
  6. Lägg i vetemjölet
  7. Rör ihop det snabbt till en lös deg
  8. Strö över lite mjöl på degen
  9. Täck med bakduk eller plastfolie
  10. Låt degen jäsa 1-1,5 timme
  11. Strö ut ca 1 dl mjöl på ditt bakbord
  12. Sätt ugnen på 250 grader
  13. Stjälp försiktigt upp degen på mjölet
  14. Knåda inte degen! Luftbubblorna ska vara kvar
  15. Strö lite mjöl över degen
  16. Platta till degen lite lätt
  17. Dela upp degen i så stora bitar som du vill ha. Olika stora, olika former gör inget
  18. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper på
  19. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min
  20. Låt bröden svalna på galler utan handduk

2013-02-11 17.43.15 2013-02-11 17.46.09

About Roger