Balsamvinäger rostad brysselkål

Detta är ett gott alternativ till vanlig kokt brysselkål. Enkelt att göra och gott.
Receptet beror så klart på hur mycket brysselkål du använder.

Ingredienser:

  • Brysselkål
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Balsamvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela brysselkålen på hälften
  3. Lägg brysselkålen i en bunke.
  4. Häll på lite olivolja. Det ska räcka till att fukta brysselkålen.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Häll på balsamvinäger. Hellre för lite än för mycket. Börja med 1-2 tsk.
  7. Lägg brysselkållen i ugnssäker form. Lägg dem med snittytan nedåt.
  8. Ställ in formen i 15 min.
  9. Ta ut och vänd på brysselkålen.
  10. In med formen igen i ytterligare 15 min.

Klart!

Gott till kött, men funkar nog till det mesta. Jag har serverat det till lax och det gick hem där med.

About Roger