Asiatisk vitkålssallad

Denna vitkålssallad är syrlig och god. Gott som tillbehör till en god wok. Eller varför inte en god fiskrätt.

1/2 vitkålshuvud
1 msk salt
Dressing:

  • 1 dl risvinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 1 nypa chiliflakes

Gör så här:

  1. Strimla vitkålen fint
  2. lägg i en bunke
  3. Blanda vitkålsstrimlorna med salt och låt stå ett par timmar
  4. Spola av vitkålen med kallt vatten
  5. Koka samman dressingen under omrörning
  6. Häll över den varma dressingen över vitkålen
  7. Blanda väl
  8. Lägg över i en glasburk eller plastburk med lock
  9. Ställ i kylen någon timme innan du serverar vitkålssalladen

Vitkålssalladen håller en till två veckor i kylskåp.

Asiatisk vitkålssallad    Asiatisk vitkållsallad

About Roger